مرمت و بازسازي بخش‌هاي ريخته شده پل پاتاوه

مسئول مرمت اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کهگيلويه و بويراحمد با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: اين پل داراي چندين چشمه است که چشمه پنجم و آخرين چشمه توسط کارشناسان مرمت اين استان مرمت و بازسازي شده است .

مسعود شفيعي افزود: مرمت و بازسازي اين پل تاريخي از چهار سال گذشته آغاز شده است و تاکنون ادامه دارد .

وي با بيان اينکه اين محل پتانسيل دارد به عنوان سايت موزه نيز مورد استفاده قرار گيرد ،خاطرنشان کرد: براي مرمت و بازسازي اين پل تاريخي مصالح سنگ ، گچ ، ملات و ماسه ، آهک و ساروج به کار رفته است .

شفيعي با بيان اينکه منطقه پاتاوه بخشي از شهرستان دنا است ، اضافه کرد: اين پل باستاني مربوط به دوره صفويه است ولي پايه‌گذاري آن به دوران ساساني بر مي گردد .

مسئول مرمت اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کهگيلويه و بويراحمد ادامه داد: دوره صفويه اين پل بيشترين کاربري را داشته و اوج رونق آن بوده است .

شفيعي با بيان اينکه اقدامات مرمتي در اين پل صورت گرفته است و اکنون تا حدودي بازسازي شده است ، گفت: طبق گمانه زني‌هايي که انجام داديم مشخص شد در نزديکي اين پل يک پايه پل داريم که سمت غرب اين پل قرار دارد و قديمي تر از اين پل است .

وي با اشاره به اينکه پايه پل به شکل شش ضلعي است ، خاطرنشان کرد: اين پايه از سنگ تراش خورده ساخته شده است و در قسمت جنوبي رودخانه واقع شده است .

شفيعي با تاکيد بر اينکه قدمت گذاري آن هم با توجه به شواهد به دوران هخامنشي بر مي گردد ، ادامه داد: قطعه سنگ‌هاي مکعب شکل در پايه پل ساخته شده است و يک سري امضاهايي داريم که قابل مقايسه با امضاهايي که در تخت جمشيد داريم است .

وي افزود: هر حجاري در دوره هخامنشي علامت خاص خود را داشته و حدود 4 امضا روي پايه پل بدست آورديم .
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1389020813